4+1 τρόποι για μια πιο εποικοδομητική διαχείρηση χρόνου στην καραντίνα

4+1 τρόποι για μια πιο εποικοδομητική διαχείρηση χρόνου στην καραντίνα
Efi Gastali

Έφη Γκάσταλη

Αρθρογράφος & συγγραφέας

4+1 τρόποι για μια πιο εποικοδομητική διαχείρηση χρόνου στην καραντίνα

Και κάπως έτσι φτάνουμε αισίως στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας του εγκλεισμού. Γιατί ας μη γελιόμαστε καλά τα αγγλικά και τα lockdown, αλλά εγκλεισμός είναι ελληνιστί.

Γι'αυτό ας δούμε πως θα περάσουμε όχι μόνο λίγο πιο όμορφα την καθημερινότητά μας, αλλά και πιο εποικοδομητικά

b406ab7b15ffcc31059adcbb897b2bba

1. Καθαρίστε και ξεκαθαρίστε

Ναι, ναι όλοι ξέρουμε πως αυτό έγινε και την πρώτη φορά. Όλοι αρχίσαμε να κάνουμε δουλειές του σπιτιού που είχαμε παραμελήσει λόγω της καθημερινής εργασίας και των υποχρεώσεων. Όμως σίγουρα από την προηγούμενη έως την τωρινή όλο και κάτι θα έχουμε αφήσει. Ας καθαρίσουμε λοιπόν και ας ξεκαθαρίσουμε από πράγματα και καταστάσεις που ίσως μας βαραίνουν.

2.Διάβασμα

Και αφού κάπως βάλαμε σε μια τάξη το σπίτι μας, τι πιο όμορφο από ένα καλό βιβλίο. Διότι σίγουρα όσοι αγαπάνε και απολαμβάνουν την ανάγνωση ενός καλού μυθιστορήματος ή ότι άλλο τους αρέσει, θα έχουν μια μικρή στοίβα κάπου σε κάποιο δωμάτιο που περιμένει να διαβαστεί. Σε χαλαρώνει, σε ταξιδεύει και ταυτόχρονα σε μορφώνει.

3.Παίξτε

Ναι, ναι! Παίξτε με τα παιδιά σας! Ο χρόνος είναι πολύτιμος και οι στιγμές που περνάνε δε μας ξαναχαρίζονται. Τώρα λοιπόν που όλοι σχεδόν είμαστε στο σπίτι μας, ας το εκμεταλλευτούμε. Τρέξτε μαζί τους, κυνηγήστε τα, καθίστε στο πάτωμα και κάντε παντομίμα, φανταστικούς διαλόγους, παιχνίδια ρόλων, κρυφτό ή ότι άλλο σκαρφιστούν αυτά τα αθώα ματάκια που το μόνο που ζητάνε είναι απλώς ο χρόνος σας.

people quarantine because coronavirus spreading

4.On line περιήγηση σε μουσεία του κόσμου

Να και κάτι που σίγουρα δε θα μας δοθεί εύκολα η ευκαιρία να κάνουμε διά ζώσης. Όμως ορίστε που η τεχνολογία είναι σύμμαχός μας σε αυτή την περίπτωση και μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε ακόμα και σε τρισδιάτατη εικόνα πολλά μουσεία ανά τον κόσμο. Τι πιο όμορφο λοιπόν από το να χαζέψουμε ωραίες εικόνες, να σταθούμε εκεί που θέλουμε και γιατί όχι να σχολιάζουμε τα εκθέματα από την άνεση του σπιτιού μας με τους αγαπημένους μας.

5. Έρωτας

Εσείς τι λέτε; Είναι δυνατόν να το αφήναμε έξω από τη λίστα; Σαφώς όχι. Διότι η γνωστή φράση "κάντε έρωτα, όχι πόλεμο" δε νομίζω πως θα μπορούσε να έχει καλύτερη πρακτική εφαρμογή τη δεδομένη χρονική περίοδο που διανύουμε. Ας έρθουμε πιο κοντά με τον σύντροφό μας. Ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας είναι το καλύτερο αφροδισιακό για τη σχέση μας. Ας περιποιηθούμε λίγο τον εαυτό μας κι ας αφήσουμε να το δούμε στα μάτια του συντρόφου μας. Ας καθήσουμε λίγο πριν κοιμηθούμε αγκαλιά κάνοντας κάτι από τα παραπάνω ή απλώς...κάνοντας έρωτα μαζί του.

woman with worried expression phone stressed shocked young woman talking cellular having unpleasant conversation receiving bad news


Εκτύπωση