Τριαντάφυλλο στο στήθος (The rose tattoo) Θεατρική κριτική

Τριαντάφυλλο στο στήθος (The rose tattoo) Θεατρική κριτική

Κριτική Στέλιος Αντωνιάδης

Ο Τενεσί Ουίλιαμς είναι ένας από τους πολύ αγαπημένους μου θεατρικούς συγγραφείς. Έχω γράψει κριτική για τα έργα του: Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι και Κραυγή.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Thomas Lanier Williams III, το Tennessee αποτελεί το nom de plume, pen name που είχε επιλέξει. Μαζί με τους άλλους δύο, πράγματι πολύ μεγάλους σύγχρονούς του, τον Eugene O’Neill και τον Arthur Miller θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς θεατρικούς συγγραφείς του εικοστού αιώνα.
Παρόλο το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του και ύστερα από αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες, σε ηλικία 33 χρόνων έγινε παγκόσμια γνωστός με το έργο του «Ο Γυάλινος Κόσμος». Μετά από τρία χρόνια απογείωσε τη φήμη του με το θαυμάσιο «Λεωφορείο ο πόθος» για να ακολουθήσουν όλα τα άλλα υπέροχα και σε όλους μας γνωστά θεατρικά του έργα πολλά από τα οποία έγιναν ιδιαίτερα επιτυχημένες ταινίες με εξαιρετικά καστ ηθοποιών. Πολυγραφότατος, ασχολήθηκε επίσης με την ποίηση, το δοκίμιο, το διήγημα καθώς και με τα απομνημονεύματά του.


Εκτύπωση