Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

 Νέος πολιτικός φορέας με την επωνυμία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ανακοινώθηκε από το Κίνημα Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου.
Η ανακοίνωση για την ίδρυση του νέου πολιτικού κόμματος έγινε την 3η Σεπτεμβρίου, μέρα ειδικής βαρύτητας, αφού συμπίπτει με την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Το κίνημα αρχών Ανδρέα Παπανδρέου έδωσε στη δημοσιότητα το καταστατικό νου νέου φορέα σύμφωνα με το οποίο το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα είναι μια πολιτική Οργάνωση που στηρίζεται στις αρχές της ανάκτησης της πλήρους Εθνικής Κυριαρχίας και Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, της εδραίωσης της Λαϊκής Κυριαρχίας, της ολοκλήρωσης της Κοινωνικής Απελευθέρωσης και της διεύρυνσης της Δημοκρατίας ως οικονομική, θεσμική, παραγωγική, εκπαιδευτική, δικαστική και φορολογική ισότητα των πολιτών. Θεμελιώδης σκοπός του Κινήματος είναι η χάραξη Εθνικής Στρατηγικής, για την επιβίωση του Ελληνισμού και την ευημερία του λαού. Βασικός άξονας και φάρος προσανατολισμού, είναι η διαχρονικά επίκαιρη, εθνική πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου.
Κυρίαρχος στόχος του Κινήματος είναι να ενώσει όλες τις δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις της χώρας, ως φυσικά πρόσωπα, προερχόμενα από κόμματα, κινήματα, κινήσεις, πρωτοβουλίες, οργανώσεις, συλλόγους, ομάδες, δράσεις, προσωπικότητες και ανεξάρτητους δημοκράτες πατριώτες, για να συμμετέχουν οργανωτικά ισότιμα στο Κίνημα, με βασική προϋπόθεση αποδοχής και ένταξης τους, την άνευ αντιρρήσεων και επιφυλάξεων συμφωνία τους και την πλήρη ιδεολογικοπολιτική προσήλωση στην Διακήρυξη των Αρχών και του ισχύοντος καταστατικού. Σκοπός του Κινήματος είναι να επιτύχει την κοινή εκλογική κάθοδο ως φυσικών προσώπων, όλων των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού πατριωτικού τόξου, που δεν ανήκουν στα πολιτικά άκρα. Για την προστασία του πολιτικού εγχειρήματος, δεν γίνονται δεκτοί ως μέλη και αποκλείονται και από υποψήφιοι βουλευτές, οι ναζιστές, οι φασίστες, οι ρατσιστές, οι αναρχικοί, οι αντιεξουσιαστές, οι σταλινικοί, οι λενινιστές, οι τροτσκιστές, οι θιασώτες των ανοικτών συνόρων σε κάθε λαθρομετανάστη, οι σωβινιστές, οι χουντικοί και οι λάτρεις των δικτατορικών, ολοκληρωτικών καθεστώτων, οι ανθέλληνες, οι εθνομηδενιστές, οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης, οι οικονομικά και πολιτικά νεοφιλελεύθεροι, όσοι ανήκουν σε μυστικές εταιρείες, οι πολέμιοι της ορθοδοξίας, όσοι παραχωρούν τον όρο Μακεδονία στα Σκόπια, όσοι είναι υπέρ της επαναφοράς «λύσης» τύπου σχεδίου Ανάν για την Κύπρο, όσοι δεν αποδέχονται την Ευρωπαϊκή στρατηγική της χώρας με πρώτιστη επιλογή την συνεργασία και την εκτεταμένη, ουσιαστική πολλαπλή ενοποίηση και σύμπραξη του Ευρωπαϊκού Νότου, όσοι είναι μέλη μυστικών εταιριών και όσοι αρνούνται την συνταγματική νομιμότητα και τον ειρηνικό μετασχηματισμό των θεσμικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων των δομών του πολιτικο-οικονομικού και κοινωνικού συστήματος. Επίσης δεν γίνονται δεκτά ως μέλη όσοι αμφισβητούν τις οργανωτικές αρχές και τις διατάξεις του καταστατικού, ξεκινώντας από την θεμελιώδη αρχή της Συλλογικής Ηγεσίας και την παντελή απόρριψη των αρχηγοκεντρικών αντιλήψεων.
«Το Κίνημά μας, που γεννήθηκε για να εκφράσει μια πατριωτική συνείδηση, μια στρατηγική ανεξαρτησίας, δεν πρέπει να έχει δίλημμα, ούτε μια στιγμή, για το δρόμο που θα ακολουθήσει και τώρα και στο μέλλον...
Δίνουμε τη μάχη ενάντια στην ενσωμάτωση στο σύστημα, που πάντα καραδοκεί. Υπάρχει ευθύνη σε κάθε πολίτη, και ιδιαίτερα στους νέους, για τη συγκρότηση ενός Πατριωτικού Κινήματος ανεξαρτησίας και ειρήνης, που θα στηρίξει τις μεγάλες πολιτικές και εθνικές επιλογές στις αποφασιστικές στιγμές... Ελλάδα και Ελληνισμός να βρούμε τώρα τον ιστορικό μας βηματισμό, γιατί αύριο θα είναι αργά. Η Αναγέννηση θα μείνει στο χώρο της ουτοπίας αν δεν οικοδομείται σε μια διαρκή αφύπνιση και ανάταση του ενωμένου έθνους...
Το όραμά μας είναι απλό και στέρεο. Αναδύεται μέσα από την Ιστορία, τον πολιτισμό, την ταυτότητα και τη γεωπολιτική θέση της χώρας».
Ανδρέας Παπανδρέου

 

Διακήρυξη Αρχών και Θέσεων του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος
στη Διακήρυξη Αρχών και Θέσεων του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος μεταξύ άλλων αναφέρεται.
Συναισθανόμενοι τον οφθαλμοφανή κίνδυνο, τα όργανα της νέας τάξης πραγμάτων και της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης, να συρρικνώσουν, να ακρωτηριάσουν και να διαμελίσουν την Ελλάδα, αναλαμβάνουμε την ιστορική ευθύνη να ιδρύσουμε και να συγκροτήσουμε ένα πλατύ Πανελλήνιο Παλλαϊκό Κίνημα Σωτηρίας, που θα δράσει στην κοινωνία και τους θεσμούς και θα δώσει το δυναμικό του παρόν στις εκλογές με σκοπό να αποτρέψουμε τις επαπειλούμενες εθνικές συμφορές. Δύο είναι οι συνιστώσες ιδρυτικές δυνάμεις: Οι πιστοί στην Γ΄ Σεπτέμβρη του 1974 και στην πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και οι Έλληνες Δημοκράτες Πατριώτες, που είναι κομματικά Ανένταχτοι και πολιτικά Ελεύθεροι. Συμπαρατασσόμαστε όλοι ισότιμα με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τα Εθνικά και Λαϊκά Δίκαια. Η προσήλωση στην Δημοκρατία και την Πατρίδα είναι οι απαραβίαστες καθοριστικές αρχές όλων των μελών μας.
Οι ανυπέρβλητες διαχρονικές μας αξίες, που ενώνουν ολόκληρο τον λαό είναι: ο Ελληνισμός, η Ορθοδοξία, η Δημοκρατία, η Φιλοπατρία, ο Πολιτισμός και η Ελληνική Γλώσσα.
Οι απειλές εναντίον της χώρας μας είναι οικονομικές, μέσω της νεοαποικιακής Ευρωπαϊκής μας περιθωριοποίησης, κοινωνικές μέσω της βίαιης λαθροεισβολής και εγκατάστασης απεριορίστων πληθυσμών κυρίως από Ασία και Αφρική, πολιτισμικές με το συστηματικό σβήσιμο και την παραχάραξη της ιστορίας των παραδόσεων και των εθίμων μας και στρατιωτικές με κύρια απειλή τον νεοοθωμανισμό της Τουρκίας. Η υποτελής στα ξένα κέντρα εξουσίας, αργυρώνητη πολιτική μας ελίτ υπόκειται από τους υποτιθέμενους συμμάχους, σε προσωπικούς ηθικούς πολιτικούς εκβιασμούς και αποδέχεται τις συνεχείς υπονομεύσεις των ελληνικών συμφερόντων, τους αποκλεισμούς από διεθνείς συσκέψεις, αλλά και τις κραυγαλέα ωμές απαγορεύσεις υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων.
Αλλάζουμε πορεία και ιεραρχούμε ξανά τις εθνικές μας προτεραιότητες!
Η Διεθνής μας παρουσία και η Εξωτερική πολιτική, οφείλει να είναι πολυδιάστατη με δυναμικές πρωτοβουλίες, εναρμονισμένη με τα πολύπλοκα γεωπολιτικά δεδομένα της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ως σταυροδρόμι μεταξύ Βαλκανίων και Ασίας, ως Μεσογειακή χώρα, με δεδομένη την θέση μας στον Νότο της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουμε να βρούμε τον βηματισμό μας και να εναρμονίσουμε τα συμφέροντα του έθνους με περίτεχνες πρωτοβουλίες ειρήνης και συνεργασίας με τους γειτονικούς λαούς. Ο απανταχού ελληνισμός που βρίσκεται σε ΗΠΑ, Καναδά, Κεντρική και Νότιο Αμερική, Αφρική, Αυστραλία, Ευρώπη και Ασία πολλαπλασιάζει την δυναμική μας ως έθνος και οφείλουμε με συνεχή επαφή, επικοινωνία και συνεργασία μαζί του, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αναδείξουμε τις παγκόσμιες φιλελληνικές επιρροές μας. Ανασυστήνεται με πρωτοβουλία μας, το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Ελληνισμού της Διασποράς
Σταθερό μέλημά μας η Ασφάλεια, η Παιδεία, η Υγεία και η Ευημερία των Ελλήνων πολιτών.
Με την δύναμη του πολιτισμού μας και την ευλογία του πανέμορφου τόπου μας, στρεφόμαστε στην ανάκτηση της χαμένης αίγλης, αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας, που τόσο βίαια, επιμελώς μεθοδευμένα και άδικα στερήθηκε ο ελληνικός λαός μέσω των άδικων μνημονίων υποταγής.
Διαπαιδαγωγούμε την νέα γενιά με τις αρχές της εθνικής ενότητας, της συνεργατικής συλλογικότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Προωθούμε το Ολυμπιακό ιδεώδες της διαρκούς ειρήνης και την Οικολογική Συνείδηση με την αρχή να «Σκεφτόμαστε Παγκόσμια και να Δρούμε Τοπικά». Δίνουμε στην νεολαία την ικανότητα να αναπτύσσει τις δημιουργικές της δυνατότητες, με προτεραιότητα και έμφαση στις νέες τεχνολογίες και την ενημερώνουμε για τον ενδεδειγμένο οικογενειακό της προγραμματισμό, με παράλληλη έμπρακτη υλική υποστήριξη για την αναστροφή της δημογραφικής κρίσης. Απελευθερώνουμε τον χρόνο των γονέων με ολοήμερα σχολεία. Αναγορεύουμε τα Πανεπιστήμια μας σε Διεθνή Κέντρα Εκπαίδευσης.
Συμμετέχουμε στο Ευρώ, αλλά δεν θα αφεθούμε να στραγγαλιζόμαστε από αυτό. Δεν θα μας διαλύσουν μέσω αυτού, λαμβάνουμε όλες τις αποφάσεις στο νομισματικό επίπεδο, από κοινού και σε συμμαχία με τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου Οι εθνομηδενιστικές δυνάμεις που δρουν στην Ελλάδα προερχόμενες από όλο φάσμα των
Η Αυτοδιοίκηση να έχει μόνιμο συνταγματικά κατοχυρωμένο σύστημα απλής αναλογικής, ως άμεση δημοκρατία και να απαλλαγεί από τον χυδαίο εμπαθή κομματισμό.
Ο συνδικαλισμός να είναι όργανο διεκδίκησης της εργατικής ισονομίας και όχι συντεχνιακό μαγαζί επαγγελματιών, που νοιάζονται μόνο για τον προσωπικό τους κύκλο. Η διάκριση δημοσίου και ιδιωτικού τομέα λαμβάνει τέλος με πλήρη ισότητα μισθών και κυρίως συντάξεων. Η εργασία να είναι δημιουργικό αγαθό και δικαίωμα και όχι κακοπληρωμένη δουλειά υποβαθμισμένης απασχόλησης.
Το δημόσιο να γίνει μια τεχνολογικά άρτια και αντιγραφειοκρατική υπηρεσία και να πάψει να είναι δυνάστης.
Το φορολογικό σύστημα για να είναι δίκαιο, πρέπει να θεσπιστεί και να παραμείνει αναλογικό, σταθερό και αμετάβλητο. Να αναθεωρείται ανά δεκαετία και όχι χρόνο με τον χρόνο.
Το ασφαλιστικό για να είναι βιώσιμο και ανταποδοτικό, να συνδεθεί με την θέσπιση ειδικής οικονομικής ρήτρας-τέλους, εισπραττόμενης από την άντληση των υδρογονανθράκων της χώρας.
Η ανάπτυξη, ως έννοια και περιεχόμενο να είναι εναρμονισμένη με την χωροταξική δημοκρατία σε ένα τόπο, που δικαιούται να θεωρείται ζωντανός παράδεισος, για κατοίκους και επισκέπτες. Να ληφθούν άμεσα μέτρα, νομοθετικά και προστατευτικά, για την διάσωση των παράκτιων περιοχών, που κινδυνεύουν από την ανύψωση της επιφάνειας της θάλασσας και να γίνει αναθεώρηση των πολεοδομικών σχεδίων.
Η κοινωνική πρόνοια οφείλει να εναρμονίζει και να μην συντηρεί περιθωριακές κοινωνικές ομάδες. Οι Ρομά θα ενσωματωθούν στην κοινωνία με μια νέα γενιά υποτρόφων σπουδαγμένων παιδιών.
Για να προβάλλουμε με την πρωτοβουλία μας, νέα πρότυπα για το πώς λειτουργούν τα σύγχρονα κόμματα, με καλά επεξεργασμένα Κυβερνητικά Προγράμματα και θα τα εφαρμόζουμε πειθαρχημένα δίχως παρεκκλίσεις.
Για να γίνει γενικευμένη κάθαρση του πολιτικού συστήματος, από την διαπλοκή και την πολιτική υπαλληλοποίηση, σε ντόπια και ξένα επιχειρηματικά και οικονομικά κατεστημένα και γεωπολιτικά συμφέροντα.
Για να κρατήσουμε παντοτινά την αυτονομία μας από μυστικές εταιρείες, γεωπολιτικά κέντρα εξουσίας και παρακυβερνητικές ομάδες πίεσης και ελέγχου της χώρας.
Για να πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη Παγκόσμια Εθνοσυνέλευση του Ελληνισμού.
Για να διορθωθούν και να μην επαναληφθούν τα κυβερνητικά λάθη του παρελθόντος που έβλαψαν τον λαό και την πατρίδα.
Για να μη επαναληφθούν τα λάθη εκ μέρους του λαού, που δεν αποδέχεται την ατομική ευθύνη και την συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων που τον αφορούν και επαφίεται σε επαγγελματίες πολιτικούς σωτήρες. Οι πολίτες με την παρότρυνσή μας, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων και ενεργούν με κοινωνική συνείδηση και γνώμονα το εθνικό συμφέρον!
Για να ανακτηθεί η Εθνική Ανεξαρτησία.
Για να εδραιωθεί η Πολιτική Δημοκρατία.
Για να επιδιωχθεί η Οικονομική Δικαιοσύνη.
Για να συγκροτηθεί ο Κυβερνητικός Τρίτος Πόλος Εξουσίας ανάμεσα στους δύο ιστορικά συστημικούς και ομογενοποιημένους τεχνητούς πόλους αλληλοσυμπλήρωσης, ώστε να πάψουν τα ελληνικά κόμματα να είναι κακέκτυπα ξένων προτύπων και προσανατολισμών.
Για να ανήκει ξανά η Ελλάδα στους Έλληνες.
Σας καλούμε όλες και όλους σε ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ και ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Η πλήρης αποδοχή της Διακήρυξης άνευ αστερίσκων και επιφυλάξεων και η προσυπογραφή της, αποτελεί δεσμευτική προγραμματική συμφωνία και προϋπόθεση για την οργανωτική και πολιτική συμμετοχή στο Κίνημα κάθε μέλους.

 

Author’s Posts